Wednesday, April 11, 2012

Flat awek bohsia

Gambar hiasan
IPOH: Sebuah flat usang di kawasan Anjung Tawas Damai, Tasek, di sini, mendapat jolokan ‘flat awek bohsia’ apabila dikesan menjadi sarang maksiat berikutan dihuni lebih 300 wanita warga asing dari pelbagai negara.

Badan halal diiktiraf jakim

Logo-logo halal dari serata dunia yang diiktiraf oleh Jakim.
Semoga dapat membantu kita mencari keberkatkan dalam pemakanan kita.

Jika anda rasakan post ini menarik dan berguna, mohon share di Facebook. Terima kasih kerana support blog ni :)


Ubat kacak

Ubat kacak dari sebarang. Apa komen anda? hahaha...

Jika anda rasakan post ini menarik dan berguna, mohon share di Facebook. Terima kasih kerana support blog ni :)


Sula bandaraya paling ganas

GAMBAR pada 11 Mac 2012 menunjukkan mayat seorang lelaki dan wanita terbaring di sebuah pusat snuker selepas diserang sekumpulan lelaki bertopeng di San Pedro Sula, Honduras.

Forex difatwakan haram

KOTA BHARU - Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan hari ini memutuskan umat Islam haram mengamalkan sistem perniagaan pertukaran wang asing. Pengerusi Jawatankuasa itu, Tan Sri Dr Abdul Shukor Husin (gambar) berkata ini kerana perniagaan yang dilakukan melalui pertukaran wang asing seperti itu tidak menepati hukum syarak dan menimbulkan keraguan di kalangan umat Islam.


Tarik pinjaman jika pelajar sertai bersih3.0


KUALA TERENGGANU – Yayasan Terengganu (YT) memberi amaran keras kepada mana-mana pelajar di bawah pinjaman YT yang didapati terlibat dengan perhimpunan Bersih 3.0 yang dijangka berlangsung 28 April ini.Pelajar yang didapati terbabit dengan perhimpunan itu bakal berdepan tindakan tegas iaitu menarik balik pinjaman.


500 stesen minyak Esso hilang bisnes

KUALA LUMPUR - Masalah ketiadaan bekalan minyak RON95 dan diesel yang dihadapi oleh pengusaha stesen minyak Esso di Lembah Klang rupa-rupanya menjadi isu besar memandangkan kes yang sama turut berlaku di kira-kira 500 stesen minyak jenama sama di seluruh negara sejak beberapa hari lalu. Difahamkan, masalah tersebut menyebabkan setiap stesen minyak kerugian transaksi jualan RON95 dan diesel berjumlah RM110,000 sehari atau keseluruhannya RM55 juta jika membabitkan 500 stesen.

Nabi dan rasul Allah

Nabi dalam Islam merujuk kepada orang yang diberi wahyu (ajaran Islam yang mengandungi peraturan tertentu) oleh Allah sebagai panduan hidup, sementara rasul pula adalah nabi yang diperintahkan Allah untuk menyampaikan wahyu tersebut kepada manusia sejagat pada zamannya. Rasul dan nabi terakhir ialah Nabi Muhammad yang ditugaskan untuk menyampaikan Islam dan peraturan yang khusus kepada manusia di zamannya sehingga hari kiamat. Selepas kewafatannya, tugasnya itu disambung oleh orang Islam yang menjadi pengikutnya. Sebagai seorang Islam, perlu patuh kepada Rukun Iman yang kedua iaitu percaya kepada Nabi-Nabi dan Rasul-Rasul.

Ucapan tahniah daripada Ratu Elizabeth

KUALA LUMPUR: Ratu Elizabeth II dari Britain mengutus ucapan tahniah kepada Sultan Kedah, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah, atas pertabalan baginda buat kali kedua sebagai Yang di-Pertuan Agong Malaysia ke-14.

Kenali pemilik ferrari f430 ini

Ferrari sinonim la dengan kemewahan dan kemahalannya...sorang dalam sejuta boleh memilikinya...hehe..Jadi, kita sama-sama tumpang berbangga la dengan anak Melayu kita yang mampu mendapatkannya..Siapa? Taw?

Senyuman Burung hantu

Ingat burung hantu xleh senyum ke? Ni ha buktinya burung pun boleh juga nak senyum... 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
- ,