Friday, April 13, 2012

Lelaki bersama ratusan ular tedung

Cukup berani...itu je boleh cakap kat bro ni...boleh gelak-gelak lagi tu..

Gigi penyu belimbing. Ada ke gigi?

Penyu belimbing ni spesies penyu terbesar..makanan rutin obor obor tapi kekadang plastik pun dia telan sebab di sangka obor obor jadi kalau gi mandi pantai jgn buang plastik sampah merata rata..first time tengok close up mulut penyu ni.

Jet terbaru & tercanggih rusia Sukhoi T-50 PAK FA

Jet tentera dibahagikan kepada generasi dan pesawat masa kini adalah generasi ke 5. 
Pejuang generasi 5 kini dalam operasi hanya F-22, tetapi Rusia tidak sabar-sabar untuk mendapatkan T-50 ke dalam perkhidmatan.


Lelaki dicampak ke tempat pembuangan sampah

China – Seorang lelaki yang cedera parah selepas terlibat dalam kemalangan telah dibuang ke tempat pembuangan sampah oleh kakitangan di sebuah hospital hanya kerana dia tidak dapat mengingati identiti dirinya.

Kejadian itu berlaku setahun lalu, namun kesannya masih menghantui Xie Tongjung.

Menurut isterinya, lelaki berkenaan akan bangun di tengah malam dan menjerit.

Ketika kejadian, Xie, seorang guru sekolah ditemui di tengah padang selepas tercampak daripada motosikalnya dalam satu kemalangan.

Dia mengalami kecederaan parah dengan serpihan motosikal tertusuk di beberapa bahagian badannya.

Dia yang hilang selama tiga hari selepas kejadian itu, berjaya ditemui oleh penduduk tempatan, Deng Shunzhong yang kemudiannya menghubungi ambulans dan dibawa ke Hospital Perubatan China Cina.

Namun setibanya di hospital, Xie yang gagal menyatakan pengenalan dirinya telah dibuang ke tempat pembuangan sampah, beberapa hari kemudian.

Dalam masa sama, Deng berjaya menghubungi keluarga Xie dan apabila mereka ke hospital, saksi memaklumkan mengenai keadaan Xie.

Ketika ditemui di tempat pembuangan sampah itu, mukanya penuh dengan sampah dan baunya amat busuk.

Menurut saksi, ketika dimasukkan ke hospital, Xie keliru dengan keadaan dirinya dan dicampak keluar empat hari kemudian selepas hospital yakin tidak ada pihak yang akan datang menuntutnya.

Berikutan kes berkenaan, siasatan telah dijalankan kerajaan dan kakitangan yang terlibat membuang Xie ke tempat pembuangan sampah, telah dipecat.Jika anda rasakan post ini menarik dan berguna, mohon share di Facebook. Terima kasih kerana support blog ni :)


CEO TNB, Che khalib bakal berundurKUALA LUMPUR: Presiden merangkap Ketua Pegawai Eksekutif Tenaga Nasional Bhd (TNB) Datuk Seri Che Khalib Mohamad Noh yang kontraknya bakal berakhir tidak lama lagi merasakan sekarang adalah masa yang sesuai bagi beliau untuk berundur kerana syarikat itu kini sedang mencatatkan prestasi yang baik.
Cara lepasi sekatan website di pejabat


Masalah sekatan oleh admin di Universiti, Sekolah, dan Pejabat kadang-kadang membuatkan kita boleh rasa stress, macam nak hempuk je kepala admin yang kaki block ni. Memang tak dinafikan mereka bertujuan baik untuk mengelak pengguna melayari laman web, selain itu, sekatan website tertentu pada masa office hour juga bertujuan untuk membuatkan pekerja memberi fokus sepenuhnya pada kerja selain untuk mengelakkan line internet menjadi perlahan lantaran ramai membuka laman web youtube dan sebagainya.


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
- ,